Nieuws

Het Laatste HAMU Nieuws

  Bekijk hier onze webcams

  

 

Donderdag 21 augustus 2014

100 jaar elektrische starters van Bosch!
In 1914 bracht Robert Bosch zijn eerste elektrische starter voor auto's op de markt. Een uitvinding die een ommekeer teweeg zou brengen in het leven van de automobilisten die tot dan hun auto met hand- en armkracht aan de praat moesten krijgen!

Verder lezen » 

 

Woensdag 30 juli 2014

 

Dinsdag 8 juli 2014

Nieuwe handleiding EOBD APK test voor Bosch KTS diagnose

Er is een nieuwe handleiding beschikbaar voor de Bosch KTS om de EOBD test tbv APK uit te voeren.

 

Maandag 26 mei 2014

Team Hamu ook dit jaar winnaar van de Nunspeetse Keiler bij de Wedstrijdklasse heren.

Afgelopen zaterdag 24 mei, na een verbeten strijd want de concurrentie was weer heftig, wist HAMU Automaterialen toch aan het langste eind te trekken en de fel begeerde Keiler in ontvangst te nemen. Een uitstekende voorbereiding, teamwork en prestaties onder de bezielende leiding van Hans Mulder zorgden voor de felbegeerde Keiler en de gouden medaille in deze klasse. Een topprestatie want het is de tweede overwinning op rij.

2014 Winnaar Nunspeetse Keiler 2014

 

Vrijdag 23 mei 2014

Afgelopen zaterdag, 17 mei , hebben wij onze jaarlijkse Hamu Everzwijnen MotorRit verreden. Een grote groep enthousiaste motorrijders had zich ingeschreven en we hadden natuurlijk fantastisch weer.

Natuurlijk hebben wij ook wat beelden van deze MotorRit gemaakt en deze kunt u vinden op onderstaande links:

Album deel 1
Album deel 2
Video 1

Video 2

 

Woensdag 2 april 2014

LuK harmoniseert bruto prijzen in Europa
 
LuK harmoniseert de bruto prijzen in Europa. Als gevolg daarvan wijzigen de bruto prijzen op het gehele assortiment koppelingsdelen. 
Voor Nederland betekent dit dat met name de 2-massavliegwielen (DMF) en 2-massavliegwielsets (DMF kits) behoorlijk in prijs worden verlaagd. Dit geeft u een duidelijk verbeterde concurrentiepositie.
 
De nieuwe bruto prijzen gaan per direct in.

 

Maandag 31 maart 2014

Uitbreiding telefonische bereikbaarheid

Maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar tot 17.30 uur via onze vestiging Harderwijk 0341-43 43 41
  • De vestiging gaat gewoon om 17.00 uur sluiten, dus geen balie verkoop.
  • Klanten die normaal bestellen in Amersfoort, Apeldoorn en Nunspeet kunnen dus tussen 17.00 en 17.30 uur ook telefonisch terecht op onze vestiging Harderwijk.
  • MijnGrossier orders, van al onze vestigingen, zullen tot en met 17.30 uur verwerkt worden zodat deze de volgende morgen met de eerste route voor u beschikbaar zijn.

Wij hopen u hiermee nog beter van dienst te kunnen zijn.

 

Maandag 31 maart 2014

Technische tekeningen van koppelingen in Mijngrossier.nl
 
In Mijngrossier.nl zijn vanaf nu bij iedere koppeling de technische tekeningen bij de productnummers te vinden. Vooral bij complexe systemen als een 2-massa vliegwiel (DMF Dual Mass Flywheel) is dat een handig hulpmiddel om het juiste onderdeel te bestellen.
Op de afbeeldingen van de onderdelen is te zien of het bijvoorbeeld gaat om een koppelingsplaat met torsieveren, of juist een exemplaar zonder, waaruit een complete DMF-kit is opgebouwd, of er naast het 2-massavliegwiel en de koppelingset, een mechanisch of hydraulisch druklager bijzit en of ook de geleidehuls en montagebouten deel uit maken van de kit. Een speciaal icoontje onder de drukgroep maakt duidelijk of er bij montage speciaalgereedschap gebruikt moet worden.
Montagevolgorde. Het benodigde speciaalgereedschap is terug te vinden onder de speciaalgereedschap button in mijngrossier.nl. De technische tekeningen bieden een overzicht volgens het principe: ‘what you see, is what you get’. Verschillen in de inhoud zijn direct zichtbaar. Daarnaast zijn verschillen in technische uitvoering in de tekeningen rood gekleurd. Naast een overzicht van de onderdelen en het voorkomen van fouten bij het bestellen, biedt de weergave nog een pluspunt: alle onderdelen staan afgebeeld in montage volgorde van het voertuig. Van vliegwiel tot en met het ontkoppelingsmechanisme.

 

 
Dinsdag 25 maart 2014

Vanaf vandaag leveren wij u TPMS sensoren op maat.

Of het nu gaat om het vervangen van een defecte sensor of een nieuwe set aanmaken voor bijvoorbeeld winterbanden.

Wij kunnen uw defecte sensor "klonen"zodat u deze niet opnieuw hoeft aan te leren op de auto.

 

Woensdag 8 januari 2014

Nieuw kentekenplaat bestelformulier

Door de invoer van de nieuwe kentekencard hebben ons kentekenplaat bestelformulier aangepast om uw aanvraag snel en nauwkeurig te kunnen verwerken.

U kunt deze formulieren nu downloaden via onze Hamu website  (assortiment > kentekenplaten). Maar natuurlijk kunt u deze ook op onze vestigingen te bestellen.

       (klik op de afbeelding om het formulier te downloaden)

 

Vrijdag 22 november 2013

Hamu verhuurgids is beschikbaar

 

Woensdag 30 oktober 2013

Hamu Kart Experience 2013

Woensdag 30 oktober was het zover; De Hamu Kart Experience werd gehouden in De KartFabrique in Maarssen.

De strijd, met in het totaal 180 monteurs, werd uiteindelijk gewonnen door Nick Waare van Autobedrijf Gert Pater in Barneveld. Nick ging naar huis met een horloge van TW Steel. Jeffry Wassenaar van Smeeing Soest en Danny van de Steeg van H. Beelen Auto Harderwijk werden tweede en derde. 

"Het was een supergezellige avond op de, naar mijn mening, mooiste kartbaan van Nederland", aldus Hans Mulder. "De karts zijn er net wat minder begrensd dan op de meeste banen en dat maakt het net wat leuker. Iedere monteur kon in ieder geval twee keer 10 minuten racen."

De link naar alle foto's zal vindt u hier

 

Dinsdag 2 oktober 2013

Uitnodiging Autoprofessioneel & Schadeherstel Vakbeurs Hardenberg 2012

Wij hebben het genoegen u uit te nodigen om op 15, 16 en 17 oktober tussen 15.00 en 22.00 uur bij ons langs te komen op de Autoprofessioneel & Schadeherstel Vakbeurs Hardenberg 2013.

  • U vindt ons in Hal 5 stand 506

Voorregistratie voor deze beurs is verplicht, dit doet u op de onderstaande wijze:

  • Ga naar www.evenementenhal.nl/vrooam-hb
  • Voer de registratiecode in: 6130002318
  • Voer de gevraagde gegevens zo compleet mogelijk in
  • U kunt per e-mail adres 4 entrebewijzen aanvragen.
  • De entreebewijzen worden verzonden naar het door u aangegeven e-mail adres

 

Dinsdag 2 oktober 2013

Met veel trots brengen wij u op de hoogte van een belangrijke introductie in onze bestelshop mijngrossier.nl: Best Buy. Best Buy is een keurmerk wat staat voor onderdelen met de beste kwaliteit voor de beste prijs. Vanaf vandaag kunt u bij ons Best Buy-onderdelen bestellen!

Wat is Best Buy?

Best Buy staat voor de beste deal voor zowel u als uw klant. Een Best Buy-onderdeel is altijd een A-merk geproduceerd door een fabrikant die aan OE levert. Bovendien is een Best Buy-product altijd scherper geprijsd dan voorheen en daarnaast altijd goedkoper dan een vergelijkbaar OE-onderdeel. Vanaf vandaag vindt u het Best Buy keurmerk bij de drie belangrijkste productgroepen: wiellagers, koppelingen en distributiekits.

Deze onderdelen komen het meeste uit de bus bij de zoektocht van de consument naar scherpe offertes. 

Waarom Best Buy?

Om concurrerend te blijven en meer klanten aan u te binden kunt u met Best Buy-onderdelen scherpe offertes maken. We bieden u de kans om de strijd aan te gaan met het internet en de transparantie van prijzen door zoekmachines op auto-onderhoud, reparatie en onderdelen. Uw klant weet wat er te koop is en wil waar voor zijn geld. Met Best Buy biedt u dit: een A-merk, scherp geprijsd en direct beschikbaar! Probeer het nu zelf en bestel uw Best Buy-onderdelen in onze bestelshop mijngrossier.nl. 

Bekijk hier de video uitleg van Best Buy

 

Maandag 24 juni 2013

Valeo past bruto prijzen van wisserbladen aan

Hierbij informeren wij u over een bruto prijsverlaging van Valeo wisserbladen. De wijzigingen zijn doorgevoerd ten behoeve van de marktconformiteit en verbeteren van de concurrentiepositie.

De opbouw van de bruto prijs en de kortingsstructuur worden aangepast. Dit heeft geen gevolgen voor uw netto prijs.

 

Dinsdag 18 juni 2013

Courante LUK DMF sets in korting verhoogd 

Wij hebben de korting op de meest courante LUK dubbelmassa vliegwielsets blijvend verhoogd !!!!!

 

Woensdag 12 juni 2013

Hamu automaterialen en Diesel Buchli gaan samenwerken
 
Bosch Premium leverancier Diesel Buchli en Bosch First Supplier Hamu automaterialen slaan de handen ineen om u nog beter van dienst te kunnen zijn.
 
Hamu heeft als Bosch First Supplier de ogen sterk gericht op alle productlijnen van Bosch, zo ook dieseldelen. Bosch Premium is een welkome uitbreiding en versterking van het leveringsprogramma. Hamu en Büchli hebben een samenwerking gesloten waarbij Buchli de  diesel delen levert van alle merken. Naast Bosch is dat Delphi, Denso en VDO. Uiteraard vormt Bosch Premium een belangrijk speerpunt en zorgt de uitstekende logistieke dienstverlening van Hamu ervoor dat het garagebedrijf snel over de benodigde delen kan beschikken.
 
Alle voordelen voor u op een rijtje:
 
Kwaliteits dieselonderdelen van Bosch, Delphi,Denso en VDO
Bij Hamu besteld, snel door Hamu geleverd
Testen en reviseren
Voertuigdiagnose
Roetfilters reinigen
Ruilsysteem
Bosch Premium

 

Donderdag 6 juni 2013

KLik op de afbeelding voor meer informatie.

 

Maandag 3 juni 2013

Team Hamu wint de Keiler in Nunspeet 

In de wedstrijdklasse zijn de heren van team Hamu Automaterialen eerste geworden tijdens de Nunspeetse Keiler 2013. Ook bij de heren recreanten was hamu met een team vertegenwoordigd en deze eindigde op een zeer verdienstelijke 7 plaats.

Klik op de afbeelding om alle foto's te bekijken

 

Maandag 27 mei 2013

Hamu Everzwijnen MotorTourRit groot succes

De weersvoorspellingen waren niet goed en toch waren een grote groep enthousiate motorrijders naar onze vestiging Nunspeet gekomen om te starten voor de Everzwijnen MotorTourRit.

De mooie rit, die was uitgezet door "onze Krien", eindigde met een gezellige BBQ in Harderwijk. En het weer bleef de hele dag uitstekend.

Klik op de foto om het gehele album te bekijken.

Onze dank gaat uit naar alle motorrijders en de mensen die dit leuke spektakel hebben georganiseerd. 

Tot volgend jaar!!!

 

Donderdag 16 mei 2013

Gok niet met uw veiligheid

 

Spaar, speel & win!
Mijngrossier.nl heeft een unieke spaar, speel & win actie. Bestel tijdens de actieweken schokdempers,
stuurdelen en remdelen via mijngrossier.nl en ontvang speelmunten voor het 'Casino Royale' spel. 
Speel met de munten voor unieke prijzen; elke week een nieuwe hoofdprijs!

Wekelijks nieuwe prijzen
Het totale prijzenpakket bestaat uit ruim 1.000 prijzen, waarvan 12 hoofdprijzen! De prijzen worden
wekelijks vernieuwd. Hou mijngrossier.nl in de gaten voor de prijzen van deze week.

Woensdag 1 mei 2013

Hamu Kart Experience

Vandaag gaat onze kartactie van start.Als u van 1 mei t/m 15 juli 2013 Bosch remblokken of Bosch remschijven bij ons bestelt ontvangt u per set blokken of per remschijf  1 stempel.

Een volle kaart geeft recht op deelname aan de Hamu Kart Experience voor 1 medewerker t.w.v. € 50,= . 

Heeft u nog geen stempelkaart ontvangen?
Vraag deze dan snel aan op één van onze vestigingen of via info@hamu-automaterialen.nl
 

Donderdag 11 april 2013

 

Dinsdag 2 april 2013

     PDF handleiding IE10 instellen voor Autotools

 

Vrijdag 29 maart 2013

Bosal past bruto prijzen van trekhaken aan

Hierbij informeren wij u over een bruto prijsverlaging van Bosal trekhaken. De wijzigingen zijn doorgevoerd ten behoeve van de marktconformiteit en verbeteren van de concurrentiepositie.

De opbouw van de bruto prijs en de kortingsstructuur worden aangepast. Dit heeft geen gevolgen voor uw netto prijs.
 

Donderdag 21 maart 2013

RDW kentekenplaat erkenning vestiging Amersfoort 

Om u nog sneller te kunnen helpen met kentekenplaten maakt onze vestiging Amersfoort deze nu ook zelf.

 

Maandag 11 maart 2013

Donderdag 7 maart 2013

Mijngrossier.nl geeft technische data vrij in 10-jarig bestaan

 
Mijngrossier.nl bestaat 10 jaar; een mijlpaal voor het bestelportaal voor universeel sleutelend 
Nederland. Ter ere van dit jubileum geeft mijngrossier.nl de technische data vrij; iedere besteller 
kan tot eind 2013 kosteloos gebruik maken van de uitgebreide technische informatie van AutoTools.
 
De vrijgave van AutoTools in mijngrossier.nl is een bijzonder interessant voordeel, het betekent
onbeperkt toegang tot onder andere modificaties, recalls, afstelgegevens, checklijsten en schema's. 
 
Met deze vrijgave komen voor 2013 de AutoToolspunten in mijngrossier.nl te vervallen. Ook is het 
voor uw klant niet nodig om een AutoTools abonnement af te sluiten of de activeringscode te 
vernieuwen. 
 
 
Woensdag 6 maart 2013
 
Topmec App te downloaden voor Apple en Android
 
Vanaf vandaag is Topmec te downloaden via de Appstore. De native app is voor iOS (Apple)
en Android (o.a.Samsung) gebruikers.
 
Het TopMec abonnement is tevens nu in prijs verlaagd, een jaarabonnement kost nu slechts € 99,=.
 
 

Donderdag 21 februari 2013

 

Donderdag 14 februari 2013

Hamu heeft nu een uitgebreide voorraad Quinton Hazell. 

 
Quinton Hazell producten staan voor kwaliteit tegen een concurrerende prijsstelling. 
 
Met de toevoeging van ruim 2000 artikelen in al onze vestigingen bieden wij u een breder assortiment aan met een lager bruto prijsniveau vooral voor auto’s van een oudere jaargang. 
 
Hierdoor wordt uw concurrentie positie richting uw klant versterkt omdat u naast de OE producten een uitstekend prijsvriendelijk alternatief kunt bieden. Quinton Hazell is een auto onderdelen fabrikant met bijna 70 jaar ervaring en is naast een vooraanstaand  leverancier van automobielfabrikanten binnen – en buiten Europa, een belangrijke speler als leverancier voor de aftermarket.
 
De volgende lijnen maken deel uit van het uitgebreide leveringspakket van Quinton Hazell en kan HAMU u leveren:
 
Stuurdelen • Distributiekits • Micro-V kits Waterpompen • Remschijven/Blokken 
Wiellagers • Koppelingssets • Stuurhuishoezen • Ashoezen • Homokineten 
Spiraalveren • Starters/Dynamo’s • Schokdempers
 
Alle QH producten zijn te bestellen via onze vestigingen en de MijnGrossier website.
 
 

Maandag 11 februari 2013

MijnGrossier video's op Youtube

MijnGrossier heeft een eigen kanaal waar ze instructie video's en wetenswaardigheden op hebben staan:

http://www.youtube.com/user/mijngrossier?feature=watch

 

Vrijdag 1 februari 2013

BOSCH ESI 2.0 jaarlijkse heractivering

Vanaf vandaag verschijnt er een melding op de Bosch KTS-PC dat de licentiecode is verlopen en de Bosch KTS opnieuw moeten worden geactiveerd.

Dit wordt een jaarlijkse terugkerende melding (net als bij de KTS200 en KTS340). 
 
Deze melding betekent dus niet dat u geen abonnement meer heeft, maar geeft juist aan dat u bent geregistreerd als KTS/Esi gebruiker!
U heeft tot 31 maart de tijd om uw KTS opnieuw te activeren.
 
Hier vindt u de handleiding om uw abonnement te verlengen: Licentiëringshandleiding ESI[tronic] 2.0
 
Mocht u hierover vragen hebben neemt u dan gerust contact op met onze buitendienst medewerkers.
 

Woensdag 9 januari 2013

Hamu is nu Bosch First Supplier

Hamu automaterialen is nu gecontracteerd voor het Preferred Supplier netwerk van Bosch. Dit betekent dat wij alle strategische onderdeellijnen van Bosch op voorraad hebben en vertegenwoordiger zijn voor alle werkplaatsconcepten van Bosch : Bosch Car Service, Autocrew en BIS. Ook voeren wij de Bosch KTS diagnoselijnen en leveren wij alle Bosch werkplaats uitrusting.

Woensdag 28 november 2012

Update voor AREX EODB scanner
 
De v0.17 update voor de OBD scanner staat nu op de website, onderaan de downloads pagina
 
 
De eerste rij bevat de instructies, de tweede rij bevat het programma dat op een computer (met internetverbinding)
geïnstalleerd moet worden, de derde rij bevat het eigenlijke update bestand. 

 
Dinsdag 27 november  2012

 


	
Naar ons Nieuws archief.